….

Egyszerűen kinyitottam a szemem. Nem akarok ott élni, ahol az a fontos, hogy az utcákat átnevezzük, nem akarok ott élni, ahol elveszik az emberek nyugdíját, és még csak annyit se mondanak, hogy köszi, nem akarok ott élni, ahol az emberek ezt hagyják!

Nem akarok olyan országban élni, ahol felelős politikus azt mondhatja, hogy „visszataszítónak” talál embereket, akik mellesleg megválasztották őt polgármesternek. Nem akarok olyan országban élni, ahol a miniszterelnök összemossa a bevándorlást és a terrorizmust. Nem akarok olyan országban élni, ahol a Nyugati téri aluljáróban rám szól a rendőr, hogy ne rollerezek, amikor mellettem zsebes, drogdíler, gyógyszerrel elaltatott csecsemővel kéregetők és kurvák állnak libasorban.

Nem akarok olyan országban élni, ahol a más bőrszínűt agyonverik, mert azt hiszik, bevándorló, nem akarok olyan országban élni, ahol magyarázat lehet valaki megtámadására, hogy „azt hittem, bevándorló”. Nem akarok olyan országban élni, ahol az egészségügyet teljesen kifosztják, az oktatást tönkreteszik, ahol két hét szabadságról maximum filmekben hallok, ahol a túlórát azért csinálod, hogy ne rúgjanak ki, ahol a fizetésed felét rezsire kell költened!

Nem akarok olyan országban élni, ahol mindenki annyira frusztrált, hogy simán belerúg egy másik emberbe valamilyen mondvacsinált indokkal. Nem akarok olyan országban élni, ahol a szülők annyira kimerültek, hogy a gyerekeikre fikarcnyi energiájuk sem marad, ezért elfuserált, boldogtalan sorsokat teremtenek, akik majd éppen ugyanilyen keveset tudnak majd adni a saját gyerekeiknek.

Nem akarok olyan országban élni, ahol már csak a saját túlélésünkre tudunk koncentrálni, ahol mindig csak várunk valamit: a nap végét, a pénteket, a nyarat, az év végét, de soha semminek nem tudunk örülni! Nem akarok olyan országban élni, ahol szépen lassan elvész minden empátia.

Betelt a pohár. Bíztam, évekig bíztam. Szeretem a hazámat. Szeretem Magyarországot. Örömmel tölt el, amikor idekint Magyarország szépségeiről mesélhetek! De ez egyoldalú szerelem. Ő nem szeret engem, nem becsül engem, ezért el kell engednem a kezét. Mert belebetegszem

Egész cikk itt

Cikk!