Untitled

Elgondolkodtam, hogy vajon ez mit is jelent. Természetesen ez a felmérés még csak nem is reprezentatív mivel összesen kb. 3000 vettek részt benne, mégis mutat egy tendenciát.

A butaság 78%-ban, míg az értelem és ezzel együtt a humánus magatartás csupán 22% van jelen a Magyar társadalom ezen szegmensében.

Megkérdezném, ezt a 78%-nyi embert, hogy vajon ha sikerül ‘megállítani’ a fenyegető, menekült betolakodókat, akkor mégis, hol gondolta el (??) ezeket az embereket raktározni. Mert ugye, ahonnan eljöttek ezek a sötétbőrű, magyarul nem beszélő, tanulatlan, barbár népek, oda nem tudnak vissza menni.

Feltételezem (csúnya! csúnya!), hogy az óceánban rakároznák el őket örök nyugalomban, mert akkor legalább nem lenne helyzet, amivel foglalkozni kéne, és ez a 78%-nyi értelmes, kedves ember vissza mehetne sörözni a kocskmákba, mehetne üvöltözni a focimeccsekre, mint eddíg.

Tudom, én sem vagyok jobb a deákné vásznánál! Miből feltételezem én, hogy ez a 78% az egyszerűbb és tanultlanabb népekből tevődik ki, hisz nem egy olyan egyetemi docenc hallatta hangját az utóbbi diőben, aki hasonló nézeteket vall.

Sajnos, szerintem, ez a fajta hozzáállás – “pusztítsunk mindent, ami félelmet kelt bennünk és amit, kezelhetetlennek élünk meg!” – nem végzettség kérdése. Sokkal inkább emberi tartásé, amiben soha nem jártunk elöl.

Lehet, hogy ebben az országban nő a legtőbb zseni, a népességhez számához vizsonyítva, de itt nőtt a legtöbb gyalázatos besúgó is, akikről mitha könnyedén elfeledkeznénk, amikor magunkat zsírozzuk.

Vajon a fenti felmérés eredménye a zseni-besugó arányra is igaz lenne?

Butaság és erkölcs