Szerda reggel elment dolgozni. Bár már 69 felé jár, még mindig dolgozik. 24/48 ban nyomja, valami koszos raktárban. Nem is igen tehet mást, mert kettőjük össz nyugdíja 157 ezer forint. Abból nem sokra telne.

Este telefonált, hogy reggel munkaba érkezésekor kiderült, hogy rossz helyre ment dolgozni, mert nem látta, hogy előző éjjel a főnöke egy SMS-t küldött neki  arról, hogy hova menjen, így reggel az eredeti munkahelyéről rohanhatott tovább az új helyre. Itt kiderült, hogy este 9ig fog állni, és fel-alá járkálni a boltban. Majd északára megy vissza az eredeti munkahelyére éjszakai szolgálatra.

Csütörtök este haza telefonált, hogy 9kor fogja a kollégája leváltani őt, tehát olyan éjjel fél 11-11 felé fog csak haza érkezni, majd reggel 8ra megy megint álldogálni 13 órát a boltba, ahonnan ismét éjszakai szoláglatra fog menni az eredeti munkahelyére.

A főnök vongatja a vállát: “Nincs ember! Ebben a büdös országban senki nem akar dolgozni!”

450 Ft bruttó óráabérét nem is csodálom (kb. 1,5 Euró), hogy nem állnak sorban az érettségivel és őri+fegyferes szakvizsgával rendelkező foggal és épp elmével rendelkező emberek.

És senki nem szól egy szót sem. Ez a munkatempó életveszélyes és jogszerűtlen. A nyugdíjas nem dumál, mert örül, hogy lyuk van a seggén. A fiatalabbja meg, amilyen gyorsan csak tud vált-ana, ha lenne hova, mert ugyan ez a helyzet mindenütt, ahol az egyszerű népet alkalmazzák éhbérért.

Meséli, hogy kirúgták az egyik kollégáját (a háromból), mert piáláson kapták. Bár megértem, hogy ittasan nem dolgozhat valaki őrként, de legalább volt valaki, aki rendszeresen megjelent a munkahelyén ezek mellett a feltételek mellett. Mellékesen egy teljesen üres hangárt őríznek 24/48-ban (papíron).

És így tovább …

Éjt nappallá téve …