Bármilyen nehéz volt, szembe kellett néznem azzal, hogy megváltozott a világ. Korábban elképzelhetetlen dolgok zajlanak körülöttünk, és nem csak Magyarországon. Az amerikai elnökválasztástól kezdve a menekültválságon át a politika lényegeként megnevezett korrupcióig sok minden próbára teszi a világképünket. Eltartott egy ideig, míg rájöttem: ha normális akarok maradni, nem fordulhatok be teljesen.

Nem érdemes sündisznóállásban leélni egy életet, mert abból nem fakad semmi, csak a depi és a bezártság. Ebben az állapotban pedig képtelen lennék összerakni bármi értelmeset.

Mégis volt olyan időszak, amikor befordultál?

Egyértelműen, és meg kellett ráznom magamat, hogy kimásszak belőle. Ezért is adtam a Létvágy címet az új lemeznek. Hiába uralkodnak siralmas állapotok ebben az országban, az élet legnagyobb feladata mégiscsak az, hogy élni kell, lehetőleg normálisan. Meg kell találni a hétköznapokban az apró örömöket és célokat, amelyek előrelendíthetnek minket.

Ez nem azt jelenti, hogy apátiába süllyedünk, és lemondunk az önálló véleményalkotás jogáról. Még csak azt sem, hogy elfogadjuk, ami van, de meg kell próbálni az adott körülmények között is értelmesen élni.


Teljes cikk

Süni