Vajon mire vágyik minden egyes ember?

Arra, hogy szeressék, és arra, hogy megvehessen magának minden szart, amire csak áhítozik. És vajon, mit hajlandó mindezekért az egyszerű ember megtenni?

Bármit. Még fizetni is hajlnadó azért, hogy megtudja, hogy hogyan teheti magát szerthetőbbé, vagy vonzóbbá, attól fűggően, hogy miben hisz inkább. Sőt, még azrét is hajlandóak vagyunk fizetni, hogy valaki megmondja nekünk, hogyan tudunk több pénzhez jutni!

Szóval, az életünk 66,666 … százaléka azzal telik, hogy pénzt generálunk vagy megpróbáljuk vonzová tenni magunkat – ki hogyan. Van aki azzal szeretgetteti meg magát, hogy csinos, van aki azzal, hogy okos, van aki azzal, hogy jókat főz, van aki azzal, hogy csendes, van aki azzal, hogy hangos, és így tovább.

Kevesen vannak azonban közöttünk még azok, akik azért állnak könnyek között reggelente a tükör előtt, hogy százezerszel elmondják önmaguknak:

Olyannak szeretlek, amilyen vagy! Te vagy nekem a legfontosabb!

Majd ezután, elmennek és találnak magunkak egy olyan munkát, amit szerelemből csinálnak; amelyben önmagukra találnak és kiteljesednek benne. Mivel nem mindegy, hogy azért járok a pénzkeresőbe, hogy a számláimat fizetni tudjam, vagy új marhaságokat tudjak venni magamnak, hanem azért, mert szeretem és tisztelem önmagamat annyira, hogy nem vesztegetem az időmet el hansonszőrű  idióták között éhbérért (de milliókért sem).

Majd összekapják magukat és abbahagyják a NAGY-Ő utáni vágyakozást, mert megértették, hogy a NAGY-Ő az, aki a tükörből szeretteljesen visszakacsint rájuk.

Jaj,de hol van még az az idő, amikor a nemzeti öntudatot az önbecsülés váltja fel?! … nem csak elméletben …

Akkor majd oly jó lesz itt élni, ebben a szép hazában, melegségben, boldogságban, tiszteletben; mert, aki magát szereti és tiszteli, az a másikat is azonképpen megbecsüli.

image borrowed from – staceymichelle.biz

 

A mi két témánk: Pénz és Párkapcsolat